Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezért érdemes volt másfél évig nyomozni, avagy mintha kicsit
  2012-03-09 22:18:25, péntek
 
  Ezért érdemes volt másfél évig nyomozni, avagy mintha kicsit el lennétek tévedve

Ha igazak a kiszivárgott hírek, akkor az utóbbi hónapok legnagyobb és talán legfontosabb magyarországi központú, de egyben határokon is átívelő rendőrségi ügye, a nem kevés időt, energiát és pénzt felemésztő nyomozati munka eredményeképp megoldódni látszik. A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztály Számítógépes Bűnözés Elleni Alosztálya az elmúlt napokban egy jól szervezett akció keretében az otthonában csapott le a tettesre. A rendőrség munkatársai a házkutatás során lefoglaltak egy winchestert, majd a gyanúsítottat a Teve utcába vitték kihallgatásra.

A kis túlzással állambiztonsági ügy szálai 2010 őszéig nyúlnak vissza, amikor is egy Pblue néven publikáló, akkor még külföldön élő blogger, egy külföldi szerveren beregisztrálta a szalaiannamaria.com oldalt, mintegy így tiltakozva az új médiatörvény ellen.

Hogy véleményének nagyobb hangsúlyt adjon, a weblap nyitóképeként Szalai Annamáriát egy olyan fotómontázs keretében jelenítette meg, amin a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke pornográf helyzetben látható.

[a fotót (18+) már több helyről törölték, de ITT még egyelőre, aki kíváncsi rá megnézheti]

Persze azon hosszasan el lehetne vitatkozni, hogy ez mennyire volt jó ötlet, hogy hol van a korrektség és a jóízlés határa, és hogy ez a megnyilvánulás belefér-e még ezekbe, de szerintem most nem ez a lényeg, mert ez a történet ma már azt gondolom, nem erről szól. Sokkal inkább arról, hogy a hatalom hogyan nyilvánul meg ez ügyben, sokkal inkább arról, hogy a magyar rendőrség hogy áll ehhez a kérdéshez.

Amikor annak idején az oldal, rajta a fotómontázzsal nagyobb nyilvánosságot kapott, Szalai Annamária és az NMHH azonnal lépett az ügyben és a weblap domainszolgáltatójánál letiltatták a hozzáférést, sőt azt is elérték, hogy a szalaiannamaria.com oldal jogait ők kapják meg. Azóta a cím hírközlési hatóság nmhh.hu oldalára mutat.

A történetnek normális esetben itt véget is kéne érnie, de gondolom már mindenki kitalálta, hogy ez nem egészen történt így. A rendőrség ugyanis, valószínűleg Szalai Annamária feljelentésére nyomozást indított az ügyben, aminek eredményeképp az elmúlt másfél évben rendőrségi szakemberek dolgoztak azért, hogy kiderüljön, ki követte el ezt a súlyos tettet.

,,Volt baszd meg házkutatás, meg kihallgatás, meg minden, ami kell ilyenkor. A nyomozó, izé, előadó, egy olyan vastag dossziét tett maga elé a kihallgatáskor - tele volt a tumblr-ről kinyomtatott posztokkal -, hogy azt hittem ekkora dossziéi csak a Tasnádinak vannak. Szőrmentén érdekelte az ügy előadóját, hogy miért csináltam, amire azt mondtam, hogy hát bár primitív, de egyfajta politikai véleménynyilvánítás a médiatörvénnyel kapcsolatban" - számolt be a nyomozás végkifejletéről Pblue, aki egyébként egy liberális kis senkiházi, de ez a lényegen mondjuk, egy jottányit sem változtat.

Mert azért az, finoman szólva is durva, hogy a rendőrség egy ilyen üggyel képes volt másfél évig elszórakozni, miközben ennél ezerszer fontosabb esetekre nem jut se idő, se pénz. Vajon mekkora összeget emésztett fel ez az értelmetlen nyomozás, és vajon ebből a bűnözés sújtotta vidéki településeken hány új rendőr bérére futotta volna?

Persze tudom, ez demagóg szöveg. Ha feljelentés van, akkor nyomozást kell indítani. De akkor is.

Mindannyian tudjuk, mindannyian tapasztaljuk, hogy a hétköznapi esetek nagy részében rendőrség hetek alatt lezárja a vizsgálódást, mondván, hogy a ,,tettes ismeretlen", akkor ebben az esetben miért kellett hosszú hónapokig olyannal foglalkozni, aminek se haszna, se értelme? Csak mert Szalai Annamáriának, "A hatóság" elnökének az arcán, egy fotósoppolt képen volt egy kis fehér anyag?

És vajon magának az elnökasszonynak nem volt annyi esze, hogy visszavonta volna a feljelentését ebben a piti ügyben? Nem lett volna nagyvonalúbb megoldás, és politikailag is sokkal kifizetődőbb egész egyszerűen hagyni az ügyet?

Mert nem kérdés, hogy ez lesz a következő történet, amin majd elcsámcsog a balliberált média. Megint lehet majd oldalakon keresztül rettegni, hogy Magyarországon a médiahatóság terrorizálja a más véleményen lévőket. Arról már nem is beszélve, hogy nem kicsit visszatetsző az, hogy narancsos kormányzat itthon izmozik egy hülyegyerekkel, közben meg nagyokat hallgat akkor, amikor a holland közszolgálati rádióban egy ostoba bunkó en bloc ,,alja népségnek" és fasisztának nevezi a magyarokat. [kapcsolódó írásunkért katt IDE]

Mintha a narancsosok újabban a hangsúlyok tekintetében kicsit el lennének tévedve...

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2012/03/ezert-erdemes-volt-masfel-evig-nyomozni .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: állambiztonsági, gazdaságvédelmi, szalaiannamaria, elnökasszonynak, médiatörvénnyel, végkifejletéről, feljelentésére, magyarországon, kihallgatáskor, nyilvánosságot, fotómontázzsal, beregisztrálta, hülyegyerekkel, megnyilvánulás, közszolgálati, eredményeképp, gyanúsítottat, nyitóképeként, magyarországi, kihallgatásra, településeken, feljelentését, radicalpuzzle, kiszivárgott, tekintetében, politikailag, médiahatóság, nagyvonalúbb, terrorizálja, elszórakozni, visszatetsző, kapcsolatban, vizsgálódást, tapasztaljuk, kinyomtatott, véleményének, kiszivárgott hírek, utóbbi hónapok, elmúlt napokban, otthonában csapott, rendőrség munkatársai, házkutatás során, külföldi szerveren, weblap nyitóképeként, olyan fotómontázs, jóízlés határa, megnyilvánulás belefér-e, hatalom hogyan, magyar rendőrség, fotómontázzsal nagyobb, történetnek normális, rendőrség ugyanis, BRFK Gazdaságvédelmi Főosztály Számítógépes Bűnözés Elleni Alosztálya, Szalai Annamáriát, Nemzeti Média-, Hírközlési Hatóság, Szalai Annamária, Szalai Annamáriának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ahogy emelkedik a rezgés...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A Gömb  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Maradék idő  A végzet az  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Ma  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  A Föld napja  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Pillangó  képre írva  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Gizike bar...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ünnepelj csak  Mindenünk, amink van, amit sze...  Életművészet  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Két ember becsülete  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Emberként automatikusan értéke...  A könnyek összegyűjtése  Paul David Tripp Április 25  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szent György napi hiedelmek, s...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén 
Bejegyzés Címkék
kiszivárgott hírek, utóbbi hónapok, elmúlt napokban, otthonában csapott, rendőrség munkatársai, házkutatás során, külföldi szerveren, weblap nyitóképeként, olyan fotómontázs, jóízlés határa, megnyilvánulás belefér-e, hatalom hogyan, magyar rendőrség, fotómontázzsal nagyobb, történetnek normális, rendőrség ugyanis, elmúlt másfél, súlyos tettet, olyan vastag, tumblr-ről kinyomtatott, nyomozás végkifejletéről, lényegen mondjuk, ilyen üggyel, értelmetlen nyomozás, bűnözés sújtotta, hétköznapi esetek, esetben miért, fotósoppolt képen, feljelentését ebben, piti ügyben, következő történet, balliberált média, médiahatóság terrorizálja, holland közszolgálati, ostoba bunkó, narancsosok újabban, hangsúlyok tekintetében, állambiztonsági, gazdaságvédelmi, szalaiannamaria, elnökasszonynak, médiatörvénnyel, végkifejletéről, feljelentésére, magyarországon, kihallgatáskor, nyilvánosságot, fotómontázzsal, beregisztrálta, hülyegyerekkel, megnyilvánulás, közszolgálati, eredményeképp, gyanúsítottat, nyitóképeként, magyarországi, kihallgatásra, településeken, feljelentését, radicalpuzzle, kiszivárgott, tekintetében, politikailag, médiahatóság, nagyvonalúbb, terrorizálja, elszórakozni, visszatetsző, kapcsolatban, vizsgálódást, tapasztaljuk, kinyomtatott, véleményének, annamáriának, médiatörvény, számítógépes, kifizetődőbb, legfontosabb, valószínűleg, mindannyian, visszavonta, fotósoppolt, fasisztának, jelenítette, fotómontázs, munkatársai, narancsosok, szakemberek, lefoglaltak, feljelentés, balliberált, hozzáférést, kihallgatás, értelmetlen, történetnek, foglalkozni, winchestert, letiltatták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.